latinica  ћирилица
11/09/2014 |  22:27 | Autor: sportske.net

Advokat: Teren stadiona Partizana je nikakav

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat prenio je medijima u Belgiji svoje prve utiske vezane za novi posao a osim analize igre selekcije Srbije Holanđanin je komentarisao Srbiju kao zemlju, Beograd i stadion Partizana.

U danima dok je boravio u Srbiji Advokat nije bio previše pričljiv ali je zato po povratku u Holandiju medijima otrkio koji su mu bili uslovi da prihvati posao, kako je doživio Beograd ali i šta misli o kvalitetima i manama reprezentacije na čiju je klupu seo.

"Zbog ratova devedesetih Srbija je pomalo u prošlosti. Neke stvari su modernizovane, ali za mnoge hotele i zgrade vrijeme je stalo. To važi i za Partizanov stadion. Igrali smo na stadionu za koji mislim da je star 100 godina. Osvjetljenje je bilo odlično, ali je teren nikakav i to mora da se promijeni" rekao je Advokat.

Јasno je da Advokata nije fascinirala posjeta prestonici Srbije i stadionu Partizana što mu je samo dodatno učvrstilo stav da ne želi da živi u Srbiji.

"Vratio sam se kući poslije nedjelju dana tamo, ne želim da živim u Srbiji. Tako ću raditi i u naredne dvije godine, tako je interesantnije i pod drugim uslovima ne bih ni prihvatio posao. Dogovor koji smo napravili sasvim mi odgovara. Ne želim da živim u inostranstvu, da želim, onda ne bih trenirao Srbiju" istakao je selektor "Orlova".

Ovakve izjave mnogima u Srbiji možda se neće svidjeti ali to nije nešto što poklonike fudbala treba da interesuje sve dok Advokat pravi rezultate sa "orlovima" a nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za EP biće najbolji pokazatelj kakav je stručnjak.

Kada je riječ o utiscima vezanim za igru srpskih fudbalera Advokat već ima određeni stav i zamisli koje će u budućnosti željeti da sprovede u djelo.

"Za prvi put je bilo dobro. Cilj mi je da ekipa što prije odraste, jer je naivnost već dugo boljka ovog tima. Nemamo uzalud tako mladu selekciju, posebno u veznom redu. Ali takođe imamo i igrače Čelzija i Sitija, dobrih startnih 11, od toga može da se napravi dobar miks" kazao je Holanđanin.

Osim toga Advokat je iznio stav koji se često može čuti kada ljubitelji fudbala prate domaći fudbalski šampionat. Igra reprezentacije Srbije u pojedinim trenucima djeluje bezidejno!

"Imam utisak da često ne postoji ideja. Mora da postoji neki razlog zbog kojeg igraš na neki način. Ovi mladići moraju da nauče da biraju prave momente, ukoliko ste bolji od protivnika, nema razloga da se povlačite, dok protiv jačih ekipa to ima smisla, ali onda to morate da radite kao tim. Time se ja sada bavim, to se protiv jake ekipe kao sto je Francuska pokazalo dobrim, mada je sve to još krhko" zaključio je strateg reprezentacije Srbije.

Priliku da ponovo dođe u grad i na stadion "gdje je vrijeme stalo" Dik Advokat imaće u oktobru kada će se reprezentacija ponovo okupiti uoči kvalifikacionih utakmica za odlazak na EP u Francuskoj koje "orlovi" igraju protiv Јermenije i Albanije.