latinica  ћирилица
11/10/2014 |  00:16 | Autor: Sportska centrala

Albanija bez navijača u Beogradu

Prilikom dogovora o gostovanju albanskih navijača na utakmici sa Srbijom u Beogradu, dogovoreno je da dvije strane dostave spiskove gostujućih gledalaca koji su kupili ulaznice i za koje se zna da dolaze na stadion.

Međutim, u dogovoreno vrijeme u prostorije Fudbalskog saveza Srbije nije stigao nikakav dopis iz Tirane, pa stoga organizatori utakmice u Srbiji smatraju da gostujućih navijača neće ni biti.

"Iskreno, nisam ni očekivao da će ispoštovati naš zahtjev i poslati spisak svih svojih navijača. Na taj način su sebi uskratili šansu da prisustvuju utakmici, izjavio je komesar za bezbjednost FSS Milivoj Mirkov za "Novosti".

On tvrdi i da je UEFA jasno na strani bezbjednosti na stadionima i da nikako ne bi dopustila da dogovor bude prekršen, odnosno da Albanci u Beograd dođu bez najave.

Međutim, ono što organizatore utakmice može da brine je činjenica da je navodno veliki broj kosovskih Albanaca, ali i onih iz regiona Bujanovca i Preševa došao do ulaznica potpuno regularnim putem, odnosno preko prodajne mreže u Srbiji.

"Prisustvo gostujućih navijača u prostoru koji nije njima namijenjen povlači konsekvence, napomenuo je Mirkov, zaboravljajući da je ipak, bar na papiru, riječ o "domaćim" navijačima jer, naravno, Kosovo je Srbija...