latinica  ћирилица
11/10/2014 |  11:21 | Autor: SportSport.ba

Sušić: Vidjećemo na proljeće da li nam je bod iz Velsa dovoljan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku remizirala je u Kardifu sa Velsom.

Susret je završen bez golova, a nakon utakmice prisutnim medijima na zvaničnoj press konferenciji obratio se selektor reprezentacije BiH Safet Sušić.

"Utakmica kakvu sam očekivao, jako teška, protiv dobre agresivne ekipe. Mi smo došli da uzmemo tri boda, igrali otvoreno imali šanse. Rezultat je realan a mi smo sve pokušali da dobijemo, mislim da rezultat nije loš ni za jednu ekipu. Oni su nam konkurenti za drugo mjesto," kaže Sušić.

"Poslije Kipra oni su nam rivali za drugo mjesto, a nama je važno da budemo među prve dvije reprezentacije, a da li nam je bod dovoljan vidjećemo na proljeće," riječi su Sušića.

"Nisam nezadovoljan ovim bodom kad se vidi kao se sve odvijalo na terenu. Sve smo pokušavali. Izgubiti utakmicu bila bi tragedija. Nije mi poznato zašto je DŽeko dobio karton. Samo jedna izmjena je bila jer su na klupi niski igrači, a bilo me strah kornera i prekida te nisam htio rizikovati," kaže Sušić.

"Dva najbolja igrača na terenu su bili golmani. Bešić je tek došao u Everton, a to je velika promjena. Vrlo brzo će igrati od prve minute. Suđenje ne bih komentarisao. A što se tiče nas ovo nam je veliki izazov jer nakon Svjetskog hoćemo i na Evropsko i svi su motivisani," riječi su Sušića.

"Htio sam da imamo jaku sredinu i razgovarao sam sa igračima na toj poziciji i zadovoljan sam kako su odigrali, kao i štoperskim tandemom. Strahovao sam samo nakon Hadžićevog kartona, ali sve je dobro ispalo na kraju," rekao je Sušić.