latinica  ћирилица
11/10/2014 |  21:41 | Autor: Agencije

Advokat nije razočaran remijem

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da nije razočaran remijem sa Јermenijom (1:1) na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Advokat je istakao da će ekipa morati da popravi neke stvari u igri.

"Nisam razočaran, jer smo bili dobri u jednom dijelu meča. Znali smo da će Јermenija igrati defanzivno. Bilo je teško kad smo primili gol. Naporno smo radili da izjednačimo i na kraju smatram da smo osvojili ovaj bod. Važno je da su se igrači borili i ostali smo neporaženi. Imamo kvalitet, ali postoje stvari koje moramo da popravimo u igri. Važna nam je podrška publike na sljedećem meču", rekao je Advokat poslije meča za RTS.

Strijelac izjednačujućeg gola Zoran Tošić istakao je da je Srbija na kraju dobro prošla u Јerevanu.

"Došli smo da pobijedimo i vjerovali smo u to. Na kraju je moglo da bude i gore. Zato je ovaj remi pozitivna stvar. Niko nije srećan remijem, ali velika je razlika kada na početku kvalifikacija izgubite. Oni su iz jedna situacije dali gol, a mi smo sami sebi napravili katastrofu. Moramo da pobijedimo Albaniju u sljedećem meču", poručio je Tošić.

Kapiten selekcije Srbije Branislav Ivanović priznao je da je očekivao više od večerašnjeg meča.

"Nismo iskoristili šanse, a primili smo gol iz prekida. Poslije toga je sve djelovalo teško, izgubili smo disciplinu. Da smo prvi postigli gol, pobijedili bi. Ovo je realnost. Imamo meč za tri dana, moramo da se oporavimo za Albaniju. Kvalifikacije su duge i drugi će gubiti bodove", naveo je Ivanović.

Ivanović je dodao da očekuje bolju igru u utorak na meču sa Albanijom u Beogradu.

"Očekujem veoma težak meč sa Albanijom, ali i pun stadion. Veoma važna će nam biti podrška navijača. Računamo na tri boda i moramo da se skoncentrišemo da ostvarimo cilj", zaključio je Ivanović.