latinica  ћирилица
13/10/2014 |  07:29 | Autor: B92

Advokat: Nije rješenje izvesti na teren dva ili tri napadača

Selektor Srbije Dik Advokat najavio je igračke i taktičke promjene za meč sa Albanijom, ali ističe da problem u napadu neće riješiti uvođenje 2-3 napadača.

Srbija je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrala loše u Јermeniji i uz dosta sreće sjajnim golom Zorana Tošića osvojila bod (1:1).

"Vjerujte mi da će na ovom terenu i druge ekipe teško doći do bodova. Sada smo se okrenuli Albaniji. Ne igra kao Јermenija, ne brani se s toliko igrača, pa vjerujem da će nam biti mnogo lakše", rekao je Advokat.

Srbija je u Јerevanu igrala samo s Filipom Đorđevićem u napadu, a napadač Lacija praktično nije ni dotakao loptu.

"Nije rješenje ni u srljanju, problem efikasnosti ne rješava se pukim izvođenjem na teren ekipe sa dva-tri špica. U modernom fudbalu svi moraju da igraju i napad i odbranu i da se ubacuju u prazan prostor. Mi na sredini terena previše lako gubimo posjed lopte i kontrolu, posebno u trenucima kada gubimo i to su naši problemi. Ali, to može da se ispravi i ja vjerujem da će već na narednoj utakmici biti bolje", istakao je selektor Srbije za "Novosti".

Kao posebnu slabost u Јermeniji Holanđanin je istakao odbranu.

"Nema nikakve dileme, izvršiću neke promjene i igračke, ali prije svega taktičke. Nismo se dobro branili kada smo imali veći posjed lopte, kada je izgubimo, lako smo dozvoljavali protivniku da dođe do našeg šesnaesterca i prilika. Moramo da popravimo tu tranziciju", rekao je Advokat.

Selektor je uvjeren da ovaj tim ima veliki kvalitet, što će i dokazati.

"Slažem se da to nije moglo da se vidi protiv Јermenije, jer smo u drugom poluvremenu igrali potpuno nepovezano. Moramo da se popravimo za utakmicu sa Albanijom, vjerujem da će i nam navijači pomoći u tome i da ćemo biti mnogo bolji", zaključio je Advokat.

Srbija u utorak dočekuje Albaniju na stadionu Partizana, u drugom kolu grupe I, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.