latinica  ћирилица
27/10/2014 |  11:26 | Autor: Telegraf

Potpredsjednik FSS: Srbija će tražiti novi meč od UEFA

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović rekao je da će FSS insistirati da se odigraju dva meča s Albancima do kraja kvalifikacija i to na neutralnom terenu.

UEFA je donijela presudu povodom incidenata na meču između Srbije i Albanije, prema kojoj je kao što je dobro poznato Srbija zabilježila pobjedu, ali su joj zbog loše organizacije utakmice oduzeta tri boda, zbog čega će čelni ljudi FSS uložiti žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji.

Odlukom UEFA nije zadovoljan nijedan od dva Saveza,a srpski savez će insistirati da se meč ponovi, s obzirom da Srbija nije odgovorna za prekid iste, kao i da su fudbaleri Srbije bili spremni da nastave meč poslije kraćeg prekida.

"Mi modamo da tražimo odigravanje nove utakmice na neutralnom terenu pred praznim tribinama i da dokažemo da je nama stalo samo da igramo fudbal. Isto tako postavlja se pitanje druge utakmice. Nije normalno da se u Albaniji igra pred punim tribinama, a da mi prođemo ovako kako smo prošli. Oba meča trebalo bi da se igraju bez publike", rekao je potpredsjednik FSS za 'Informer' i dodao:

"UEFA se bavila posljedicama, a ne uzrocima incidenta. U redu, Albanci su kažnjeni jer nisu nastavili meč, a mi zbog loše organizacije utakmice. Međutim, UEFA se nije bavila time ko je započeo prekid. Ako je fudbalski grijeh miješanje politike u sport, onda je valjda svima jasno šta su Albanci uradili i da su sve ostale posljedice manji propusti od tog", rekao je Milanović.