latinica  ћирилица
12/11/2014 |  11:15 | Autor: novosti.rs

FSS uputio žalbu UEFA na kaznu iz meča sa Albanijom

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da je poslata žalba Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) na kaznu od minus tri boda zbog prekida utakmice sa Albanijom, ali i da je zbog svega pobjeda protiv Danske imperativ.

"Protiv Јermenije smo osvojili bod, ali uvjeren sam da će ta selekcija kad bude kompletna mnogima pomrsiti račune. Poslije toga je došla utakmica s Albanijom, situacija koja je diktirana iznutra i spolja, i našli smo se u velikom problemu. Žalba je upućena višem organu UEFA, pokušaćemo da oborimo odluku koja je donesena i dođemo do boljeg rješenja", izjavio je Karadžić na Skupštini Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije i upozorio da "i sa tim minusom moramo da računamo".

"Moramo sve da učinimo da protiv Danske osvojimo tri boda i na tabeli sa četiri boda stignemo Dansku i Albaniju", naglasio je Karadžić.

Poslije kazne za prekid meča sa Albanijom i obrazloženja koje je stiglo iz Švajcarske, tim pravnih stručnjaka sročio je žalbu našeg Saveza i ona je u utorak elektronskom poštom otišla u Nion.

"Detalji nisu za javnost. U toj žalbi imamo neke argumente za koje vjerujemo da mogu da bace novo svjetlo na događaje od 14. oktobra. Tek polovinom decembra će Komisija za žalbe donijeti konačni sud", kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Utakmica I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Danske igra se u petak od 20.45 časova na stadionu Partizana, bez prisustva gledalaca.