latinica  ћирилица
12/11/2014 |  14:30 | Autor: B92

Stojković ima problema sa hematomom na nozi

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković ima problema sa povredom desne noge, ali bi trebalo da bude spreman do petka, kada "orlovi" igraju kvalifikacioni meč sa Danskom u Beogradu.

Tokom treninga reprezentativaca golman Makabija iz Haife više puta se hvatao za nogu. Vježbao je odvojeno od drugih čuvara mreža. Međutim, kako je sam rekao, vjeruje da će biti spreman za jedan od najvažnijih duela.

"Dobio sam udarac i pojavio se hematom na nozi, ali se to dešava poslije skoro svakog meča. Ništa nije strašno. Za utakmicu protiv Danske sigurno ću biti spreman. Što se tiče utakmice, znamo da nam neće biti lako, ali smo navikli da idemo težim putem. Ako ih pobijedimo, ponovo ćemo se uključiti u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj", kazao je Stojković.

Ako on ne bude mogao da igra, šansu će dobiti Željko Brkić ili mladi Predrag Rajković. To bi moglo da predstavlja problem za selektora Dika Advokata, jer Brkić ne brani za Udineze, a Rajković je mlad i pitanje je kako bi izdržao pritisak. Holanđanin neće moći računati na Aleksandra Kolarova, Dušana Bastu i Aleksandra Ignjovskog. Međutim, Advokat vjeruje da će se "orlovi" plasirati na Evro.

"Imam dobar osjećaj da će se Srbija kvalifikovati za završni turnir u Francuskoj. To je naša najveća želja i na tome istrajno radimo. Trudim se da u nacionalni tim pozovem sve one fudbalere koji mogu da poboljšaju našu igru. Zato sam pozvao Danka Lazovića", rekao je Advokat.