latinica  ћирилица
13/11/2014 |  07:07 | Autor: B92

"Šta je bilo, bilo je, slijedi Danska"

Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović rekao je u u srijedu da on i saigrači moraju da se skoncentrišu isključivo na predstojeću utakmicu protiv Danske.
Reprezentacija Srbije - Foto: AFP
Reprezentacija SrbijeFoto: AFP

"Ono što je bilo, prošlo je i ostalo iza nas, treba da se koncentrišemo na Dansku. Mnogo je bitna utakmica u petak, potrebna su nam tri boda. Selekcija Danske ima svoje kvalitete, ali mi uvijek idemo na osvajanje tri boda, posebno u ovako teškom trenutku. Јer, ako želimo da idemo na evropsko prvenstvo prva obaveza je da pobijedimo Dance u Beogradu", rekao je Kuzmanović.

Slično razmišlja i Duško Tošić, navodeći da je bilo dovoljno priča o prekinutoj utakmici sa Albanijom i kazni UEFA.

"Sada, na dva dana do utakmice protiv Danske, treba njoj da se okrenemo. Ovo nam je najbitnija utakmica. Sudbina generacije, praktično, staje u tih 90 minuta i zbog toga ne treba da se misli o Albaniji ili Јermeniji. A poslije utakmice sa Dancima imaćemo četiri mjeseca za priču. U glavi smo svi spremni za pobjedu, analiziraćemo Dance, svakako da su jaka reprezentacija, ali ne toliko da bi nas pobijedili u Beogradu", rekao je Tošić.

Nenad Tomović priznao je da je razočaran odlukom UEFA vezanom za prekinuti meč protiv Albanije, ali podvlači da sve to mora sada da ode u drugi plan.

"Albaniju moramo da zaboravimo i pripremamo se za utakmicu koja nas očekuje. Željeli smo samo da igramo fudbal, nadali se da će odluka da bude drugačija, ali šta je, tu je. Nadamo se i vjerujemo u pobjedu. Stalno smo u nekim situacijama da moramo da pobjeđujemo, u cijeloj priči očekujem da konačno proradi naš poznati srpski inat. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i iskreno želimo da pokažemo kako ova generacija zaslužuje veći uspjeh nego što je to do sada ostvarila", zaključio je Tomović.

Posljednji zvanični trening pred meč sa Danskom najbolji srpski fudbaleri imaće na stadionu Partizana u četvrtak od 16.30 sati.

Reprezentacija Srbije će dan kasnije dočekati selekciju Danske na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne UEFA nakon prekida meča sa Albanijom.