latinica  ћирилица
14/11/2014 |  10:57 | Autor: SportSport.ba

Sušić pred Izrael: Ubijeđen sam da nećemo izgubiti

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za susret protiv Izraela, a javnosti se prije treninga održanog u četvrtak obratio selektor Safet Sušić.

"Lijepa je vijest što vas vidim u ovolikom broju. Ono što je sigurno pozitivno je što su svi igrači zdravi. Begović će još danas biti pošteđen treninga i on će sigurno biti spreman za utakmicu protiv Izraela. Svi igrači su nestrpljivi i jedva čekaju da krene utakmica", rekao je Sušić na početku svog obraćanja.

Na pitanje zna li već početni sastav, odgovorio je da novinari znaju deset igrača a da on ima jednu dilemu. Sušić će sačekati posljednji dan kada će se definitivno odlučiti za konačni sastav.

Kada je u pitanju Izrael, selektor BiH je rekao da je to dobra ekipa koju je dvaput gledao ovih dana. Njihove utakmice su danas gledali i igrači.

"Riječ je o jednoj dobroj ekipi koja ima solidnu odbranu koju predvodi Tal Ben Haim, igrač koji već desetak godina igra u Premijer ligi. Po lijevoj strani igra njegov imenjak i prezimenjak od kojeg nam prijeti najveća opasnost. Rekao sam Mujdži da ga najviše izanalizira. Što se tiče same utakmice u Izraelu, mislim, odnosno ubijeđen sam, da nećemo izgubiti. Ne znam da li bih pristao na neriješeno, ali treba biti strpljiv. I sa neriješenim rezultatom mi ostajemo u utrci za prva dva mjesta. Nećemo igrati na neriješeno nego ćemo pokušati otvorenom igrom pobijediti, a hoćemo li to uspjeti zavisi od mnogih faktora", rekao je selektor BiH.

Najveća dilema i nepoznanica je napad. Prema Sušićevim riječima, od trojca Hajrović, Kvržić i Višć dvojica će početi meč, dok će treći priliku najvjerovatnije dobiti u drugom poluvremenu.

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Izraela i Bosne i Hercegovine odigraće se u nedjelju u Haifi s početkom u 20.45 časova.