latinica  ћирилица
15/11/2014 |  09:20 | Autor: RTRS

Euro: Slovenija na "Vembliju", Crna Gora čeka Švedsku

Fudbaleri Engleske dočekuju Sloveniju u derbi meču drugog dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Slovenci putuju na "Vembli" kao drugoplasirana ekipa grupe E sa šest osvojenih bodova iz tri odigrana kola. Izabranici Srećka Kataneca poraženi su u prvom kolu u Estoniji, da bi zatim slavili u susretima sa Švajcarskom i Litvanijom.

Fudbaleri Engleske su lideri u grupi sa maksimalnim učinkom u prva tri kola. Tim Roja Hodžsona slavio je na gostovanjima u Švajcarskoj i Estoniji, kao na domaćem terenu u meču sa San Marinom.

Teško gostovanje je pred selekcijom Švajcarske koja putuje u Litvaniju, kako bi osvojila bodove i uhvatila priključak za vodećim trojcem. U posljednjem meču grupe San Marino će ugostiti Estoniju.

Grupa G donosi duel dvije prvoplasirane ekipe, Austrije i Rusije. Obje selekcije su neporažene u prva tri kola, Austija je lider u grupi sa dvije pobjede i jednim remijem, dok Rusi imaju učinak od jedne pobjede i dva neriješena rezultata. Zanimljivo će biti i u Podgorici gdje Crnoj Gori u goste dolazi Švedska. Tim Branka Brnovića je savladao Moldaviju u prvom kolu, remizirao u Vaduzu kod Lihtenštajna, i pretrpio poraz od Austije u trećem kolu. Šveđani su nakon remija u provm kolu u Austriji odirali neriješeno i na svom terenu sa Rusijom da bi u trećem kolu sa 2:0 ispratili Lihenštajn. Posljednji meč u grupi odigraće posljednjeplasirane selekcije, Moldavija i Lihtenštajn.

Makedoniju u ovom kolu očekuje težak posao, u goste im dolazi Slovačka. Domaći fudbaleri su u prvom kolu deklasirani u Španiji (5:1), da bi savladali Luksemburg i upisali poraz u trećem kolu na gostovanju u Ukrajini. Slovaci su odigrali bez greške prva tri kola, upisali devet bodova, savladavši Ukrajinu, Španiju i Bjelorusiju. Španija će u Huelvi dočekati Bjelorusiju u meču u kojem će pokušati uhvatiti korak za proplasiranom Slovačkom, dok će Ukrajina u goste Lukremburgu.

Raspored utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:

Grupa C
Luksemburg - Ukrajina (18.00)
Makedonija - Slovačka (20.45)
Španija - Bjelorusija (20.45)

1 Slovačka 3 9
2 Španija 3 6
3 Ukrajina 3 6
4 Makedonija 3 3
5 Bjelorusija 3 1
6 Luksemburg 3

Grupa E
Engleska - Slovenija (18.00)
San Marino - Estonija (18.00)
Švajcarska - Litvanija (20.45)

1 Engleska 3 9
2 Slovenija 3a 6
3 Litvanija 3 6
4 Švajcarska 3 3
5 Estonija 3 3
6 San Marino 3 0

Grupa G
Austrija - Rusija (18.00)
Moldavija - Lihtenštajn (18.00)
Crna Gora - Švedska (20.45)

1 Austrija 3 7
2 Rusija 3 5
3 Švedska 3 5
4 Crna Gora 3 4
5 Moldavija 3 1
6 Lihtenštajn 3 1