latinica  ћирилица
17/11/2014 |  13:20 | Autor: Jutarnji list

Hrvatski huligani zgrozili Italiju

Dan nakon dva lica Hrvatske u Milanu, onog na travnjaku na koje mogu biti ponosni i sramotnog na dijelu tribina, italijanski mediji obrušili su se na sve što se događalo na "San Siru" i van njega, piše "Slobodna Dalmacija".

Slavni sportski dnevnik "La Gazeta delo Sport" utakmici je posvetio deset stranica, a uz fotografije prekida, baklji u terenu s naslovnice vrišti "Vergogna ultra' ospiti - Troppo fumo poco Azzurro" ili u prevodu "Sramotni gostujući navijači - Previše dima, premalo azura". Dosta prostora "Gazeta" je posvetila desetominutnom prekidu u tekstu pod naslovom "San Siro in balia degli ultra croati", "San Siro u nemilosti navijača". Uz dodatak "Hrvati izvan kontrole".

Pritom je najtiražniji italijanski sportski dnevnik povukao paralelu s incidentima koje su srpski navijači napravili prije četiri godine u Đenovi na kvalifikacionom susretu Italija – Srbija.

Taj susret je, zbog bacanja baklji i razbijanja ograde gostujućih navijača, prvo privremeno, a zatim i trajno prekinut i registrovan pobjedom Italije, a Fudbaleki savez Srbije bio je drastično kažnjen. Hrvatskoj prijete dvije domaće utakmice bez prisustva publike, a Italijanskom savezu novčana kazna".

"Koriere Dela Sera" pak piše kako je "Na San Siru puklo hrvatsko ludilo, pirotehnika i sukob s policijom". Pritom taj dnevni list piše kako je tokom "invazije oko 7.500 Hrvata" na Milano bilo i drugih incidenata. Tako se s hrvatskim navijačima povezuje težak incident u blizini milanske katedrale "Duoma".

Riječ je o silovanju na stepenicama metroa. Žrtva, inače studentkinja rekla je policiji  kako je riječ o mladiću s kojim je razgovarala na engleskim jezikom i kojeg je upoznala u lokalnom klubu.