latinica  ћирилица
28/12/2014 |  12:14 | Autor: SRNA

Dodik: Srpskoj najmodernija kardioklinika na Balkanu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je očekivanje da će početkom 2016. godine u Banjaluci početi sa radom najmodernija kardioklinika na Balkanu, u kojoj će godišnje moći da se obavi oko 4.000 operacija.

Dodik je rekao da je u toku arhitektonska kreacija i da bi vrlo brzo trebalo da počnu i građevinski radovi.

"Na opremi i modernim tehnologijama, kao i obuci naših ljekara, nećemo štedjeti", rekao je Dodik za "Pres Republika Srpska".

On je dodao da je ovaj projekat veoma bitan za Republiku Srpsku, jer u izvjesnom smislu zaokružuje njenu državnost.

"Biće to ozbiljna institucija, koja će po našoj viziji biti na usluzi ne samo građanima Repubike Srpske, nego i cijelom regionu", istakao je Dodik.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Boško Đukanović rekao je da će banjalučka klinika imati sve što i "Dedinje", te da će u nju dolaziti pacijenti iz cijelog regiona.

"Za sada je ideja da na toj klinici rade stručnjaci sa `Dedinja`, jer Republika Srpska nema adekvatnog ljekarskog kadra, a mi ćemo veoma brzo početi sa obukom mladih i talentovanih ljekara iz Srpske", rekao je Đukanović.

On je dodao da bi na klinici trebalo da radi oko 200 ljudi, a za njene potrebe izgradiće se potpuno nova zgrada, po projektu američkog arhitekte Vlade Simovića.