latinica  ћирилица
18/01/2015 |  12:13 | Autor: Glas Srpske

BL- U Bočac i Borkoviće ljekar stiže do kraja februara

Izgradnja novih ambulanti porodične medicine u banjalučkim mjesnim zajednicama Bočac i Borkovići ušla je u završnu fazu, a njihovo puštanje u funkciju planirano je krajem februara.

U savjetima ovih mjesnih zajednica ističu da se trenutno radi na unutrašnjem uređenju objekata.

- Na novoj ambulanti ostalo je još da budu urađeni zidovi, postavljeni podovi, a potom slijedi opremanje medicinskim namještajem i aparatima - rekao je zamjenik predsjednika Savjeta MZ Borkovići Mirko Blagojević.

Dodao je da je izgradnja novog objekta ambulante od velikog značaja za Borkoviće koji broje oko 2.500 stanovnika.

- Otvaranjem nove ambulante dobićemo i mini-laboratoriju koja nam je neophodna, posebno za starije stanovništvo koje nije u mogućnosti da tako često ide na preglede do grada - objasnio je Blagojević.

Predsjednik Savjeta MZ Bočac Dalibor Trivunović rekao je da se završetak radova na objektu ambulante porodične medicine u ovom naselju očekuje krajem februara.

- Radovi teku po planu, tako da njihov završetak očekujemo za nekih mjesec - kazao je Trivunović.

On je dodao da je postojeći objekat star oko 40 godina i da je u lošem stanju. Domu zdravlja u Bočcu gravitira oko 900 pacijenata, pa će otvaranje nove ambulantne biti veoma značajno.

Ukupna vrijednost izgradnje novih objekata ambulanti porodične medicine u Bočcu i Borkovićima iznosi 370.000 KM od čega 70 odsto izdvaja Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, a ostalo grad Banjaluka.