latinica  ћирилица
25/01/2015 |  15:50 | Autor: RTRS

Bijelim lukom protiv Ešerihije koli

Ešerihija koli bakterija je koja se prirodno nalazi u debelom crijevu gdje je korisna u zaustavljanju razmnožavanja drugih loših bakterija. Međutim, kada se pojavi drugdje u organizmu, može da prouzrokuje ozbiljne probleme. Najčešći je razlog problema mokraćnih puteva, upale mjehura i sličnih teškoća koje, ne liječe li se pravilno, mogu postati dugotrajne i hronične te ozbiljno narušiti organizam.
Bijeli luk protiv ešerihije - Foto: ilustracija
Bijeli luk protiv ešerihijeFoto: ilustracija

U mokraćnim kanalima upravo zbog te bakterije nastaju razne infekcije, a medicina često ne uspijeva lako da riješi taj zdravstveni problem. Korišćenjem niza antibiotika u tijelu se (naročito kod žena) javljaju brojne druge gljivične infekcije, a ne liječi li se Ešerihija pravim antibiotikom, ljudskom tijelu pada imunitet pri čemu se uništavaju i dobre bakterije. Djelotvoran lijek možete pripremiti kod kuće i sačuvati svoje tijelo od udara antibiotika.

Sastojci:
- 1 l bijelog domaćeg vina (bez hemikalija i dodataka)
– 3 do 4 grančice ruzmarina (po mogućnosti mladi izdanci)
– 10 čena bijelog luka

Bijeli luk usitnite, dodate u vino pa svemu dodajte ruzmarin. Neka sve odstoji u staklenoj boci deset dana na sobnoj temparaturi.

Povremeno protresite bocu. Nakon što počnete koristiti napitak, staklenku spremite u hladnjak.

 

Odrasli koriste jednu kašiku, a djeca jednu čajnu kašičicu svakoga jutra na prazan želudac. Napitak se uzima 40 dana. Nakon toga napravite pauzu i napravite kontrolu. Nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz mokraćnog sistema. Ruzmarin izvrsno djeluje i protiv drugih bakterija pa ovaj napitak pomaže i kod suzbijanja stafilokoka, streptokoka te kandide.

 

Izvor: Narodni lijek