latinica  ћирилица
27/01/2015 |  19:13 | Autor: Agencije

Kokosovo ulje za zdravu i sjajnu kosu

Kokosovo ulje trenutno je hit u svijetu. Koristi se, kako u ishrani, tako i za njegu kose i tijela. Sadrži jaka antibakterijska i antigljivična svojstva, i odlično je u borbi protiv opadanja kose.

Ovo je pet razloga zašto je kokosovo ulje savršena namirnica koju treba koristiti.

Štiti keratin (protein odgovoran za rast kose). Laurinska kiselina je glavni sastojak kokosovog ulja i daje mu zaštitna svojstva. Ona pripada grupi masnih kiselina koja vezuje proteine u kosi i na taj način štiti korijen i sprečava pucanje dlake. Istraživanja su pokazala da ovo ulje utiče na smanjivanje ili potpuno sprečavanje gubitka keratina kose mnogo efikasnije od mineralnog ili suncokretovog ulja koji su, inače, glavni sastojci većine proizvoda za njegu kose.

Zadržava vlažnost kose. Redovnom upotrebom ovog ulja kosa će biti jaka i zadržaće svoju prirodnu vlažnost. Takođe, ono je toliko moćno da ulazi u dlaku i obnavlja je iznutra. Kokosovo ulje će zaštititi kosu od svih negativnih spoljašnjih faktora poput nečistoće iz vazduha ili prevelike toplote.

Sadrži antibakterijska i antigljivična svojstva. Zahvaljujući ovim svojstvima, redovnim korišćenjem kokosovog ulja, riješićete se peruti.

Sadrži hranjive sastojke. Kokosovo ulje je bogato vitaminom E, vitaminom K i gvožđem. Upravo ovi sastojci su neophodni da bi kosa bila nježna i sjajna. Takođe, vitamin E je veoma efikasan u borbi protiv peruti.

Poboljšava cirkulaciju. Ako želite da stimulišete protok krvi, glavu redovno masirajte kokosovim uljem. Na ovaj način će vaša kosa dobiti sve neophodne hranljive sastojke i kiseonik, dlaka će biti zdravija i podstaknućete brži rast kose.