latinica  ћирилица
24/02/2015 |  09:04 | Autor: Agencije

Najljepše metropole svijeta ujedno i najopasnije za žene

Sajt "International’s Women’s Travel Center” je objavio listu gradova u kojima su žene izložene najvećoj opasnosti. Neki od rezultata su poprilično iznenađujući i razočaravajući.
Njujork - Foto: AP
NjujorkFoto: AP

Gradovi na listi imaju lošu reputaciju, s obzirom da je u njima zabilježen najveći broj prijava maltretiranja i napada na žensku populaciju, naročito na turistkinje.

Egzotičnim lokacijama poput Bogote, Meksiko sitija, Nju Delhija i Bangkoka društvo na listi prave svjetske metropole poput Njujorka, Pariza, Londona i Moskve.

Iako se smatra da su u Evropi i Americi ženska prava veoma izražena, pripadnice ljepšeg pola u svjetskim metropolama svakodnevno nailaze na brojna nipodoštavanja poput zviždanja, bezobrazna dobacivanja i slične neprijatne situacije.

DŽuli Krojcer, jedna od osnivača pomenutog sajta, izjavila je za britanski “Dejli mejl“ da je šokirana rezultatima istraživanja i “neprijateljskom stavu prema ženama“.

-I dok u nekim zemljama ne možete da stavite karmin i obučete suknju, u naprednim ne možete da prođete ulicom a da vam neko ne dobaci ili ne zazviždi – kaže Krojcerova.

 

Lista najopasnijih gradova po žene izgleda ovako:

1. Bogota, Kolumbija
2. Meksiko siti, Meksiko
3. Lima, Peru
4. Nju Delhi, Indija
5. DŽakarta, Indonezija
6. Buenos Ajres, Argentina
7. Kuala Lumpur, Malezija
8. Bangkok, Tajland
9. Moskva, Rusija
10. Manila, Filipini
11. Pariz, Francuska
12. Seul, Јužna Koreja
13. London, Britanija
14. Peking, Kina
15. Tokio, Јapan
16. Njujork, SAD