latinica  ћирилица
25/02/2015 |  17:12 | Autor: TANЈUG

Ljubljana: Policija po prijavi tražila marihuanu, pronašla povrće

Prostodušna izjava učenika ljubljanske osnovne škole "Prule" da njegova porodica u podrumu kuće pod sijalicama uzgaja povrće uzrokovala je svojevrsni skandal, pošto je dan nakon dječakovih reči na času geografije policija izvršila pretres podruma i stana tražeći - marihuanu.

Naime, kako piše ljubljansko "Delo", nastavnik geografije je učenikovu izjavu prenio direktoru, on dalje policiji, uz navod da se radi o sumnjivim "zelenim stabljikama".

Ljubljanska policija je, pak, stvar uzela za ozbiljno i deset sati pretraživala podrum i stan dječakove porodice - marihuanu nisu našli, već samo hidroponski uzgajano obično povrće.

Direktor škole Dušan Merc izjavio je da nije učinio ništa pogrešno i da je bio dužan da prijavi policiji svoju sumnju, dok je porodica ogorčena i najavljuje da će sina ispisati iz škole, jer je nepravedno "stigmatiziran".

porodica ističe da im se direktor nije izvinio zbog lažne prijave, a pored toga ga je, navodno, dječaka jednom nazvao "klošarom" jer nije imao pravilno zavezane pertle na obući.