latinica  ћирилица
08/03/2015 |  16:08 | Autor: klix.ba

Pet stvari koje ne trebate raditi kad želite smršati

Ako ste odlučili smršaiti i odlučno idete tim putem, onda trebate znati šta trebate izbjegavati.
Ilustracija - Foto: flickr.com
IlustracijaFoto: flickr.com

Eksperti su izdvojili pet stvari.

Ne smatrajte vježbu samo obavezom

Ako vam je vježba nešto što radite na silu svakodnevno, onda ne ostavljate prostor da je zavolite, osjetite užitak i entuzijazam, a ostajete i bez energije koja vam je potrebna da bi trening bio produktivan. Ako vam podizanje tegova ne odgovara, pronađite nešto drugo za sebe, opcija je zaista mnogo.

Izbjegavajte obilnu večeru

Večere trebaju biti lagane. To može biti piletina, supa i salata. Takav način ishrane će vam pomoći da se naviknete jesti laganu hranu. Mnogi ljudi kući s posla dolaze gladni, a onda doslovno isprazne frižider.

Isti trening svaki dan

Isti trening svaki dan će postati dosadan, zbog čega mnogi izgube volju za treniranjem. Zbog toga je potrebno mijenjati treninge kako bi tijelo iskoristilo svoj maksimalni potencijal.

Preskakanje obroka

Preskakanje obroka se ne preporučuje. To možete izdržati određeno vrijeme, a onda se javlja čista i prirodna glad. Zato, nemojte gladovati, nego sa sobom nosite zdrave grickalice i jedite zdrave i hranljive obroke.

Omalovažavanje laganih vježbi

Svaka vježba je dobra vježba samo ako se radi kontinuirano. Stoga, ne tražite opravdanja jer uvijek možete prošetati ili brzo hodati. Čak je i joga dovoljna kada nemate energije za zahtjevan trening.