latinica  ћирилица
19/03/2015 |  16:30 | Autor: SRNA

Latinović: Dobrovoljno davanje krvi važan segment zdravstvenog sistema

Kontinuirano i organizovano dobrovoljno davanje krvi izuzetno je važan segment zdravstvenog sistema, jer se time obezbjeđuje stalno snabdijevanje zdravstvenih ustanova i bolesnika bezbjednom krvlju, rekao je danas pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović.
Banjaluka: Studenti medicine dali krv - Foto: SRNA
Banjaluka: Studenti medicine dali krvFoto: SRNA

Latinović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci danas dobrovoljno dali krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu Srpske, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

"Nadamo se da će im se pridružiti i kolege sa drugih fakulteta da bi zajedno i kontinuirano širili svijest o važnosti dobrovoljnog davalaštva", rekao je Latinović, koji je sa prodekanom za naučnoistraživački rad Medicinskog fakulteta Radoslavom Gajaninom pružio podršku ovoj akciji u organizaciji Saveza studenata i Katedre za fiziologiju Medicinskog fakulteta.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan izjavila je da je ovo prva zajednička akcija davanja krvi Saveza studenata i Katedre za fiziologiju Medicinskog fakulteta.

"Uvijek smo zahvalni kad vidimo da mladi ljudi na ovaj način iskazuju humanost. Nadamo se da će današnja akcija motivisati i druge građane da dođu u Zavod da dobrovoljno daju krv", rekla je Guzijan.

Predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci Radomir Јerkić zahvalio je za današnju podršku predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Medicinskog fakulteta, te najavio provođenje sličnih akcija i u narednom periodu.