latinica  ћирилица
24/03/2015 |  22:07 | Autor: Agencije

Recept ruske medicine koji sprečava rak!

Čišćenje crijeva pomoću ovog recepta neka traje mjesec dana. Nakon toga, crijeva su preporođena.

Viktorija Semjonova, stručnjak za prirodno liječenje, daje recept za, kako ona kaže, radikalno čišćenje crijeva.

Za ovaj recept potrebno je: pola kilograma svježe mrkve, pola kilograma svježe cvekle, šaka suvih marelica, šaka suvog grožđa, kašika meda. Dobro bi bilo da su iz organskog uzgoja.

Priprema: Uzmite pola kilograma svježe mrkve i isto toliko sirove cvekle. Povrće sitno nasjeckajte i stavite u emajlirani lonac. Prelijte vrelom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte po jednu šaku sjeckanih suvih marelica i suvog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Odmah zatim skinite lonac s vatre.

Kad se malo ohladi, dodajte u to jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suvom mjestu. Nakon toga tečnost dobro istisnite i procijedite. Tečnost se može piti, a masa se može iskoristite za kulinarske svrhe. Ovo je količina za otprilike dva dana kure.

Konzumiranje: Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno prije obroka. Čišćenje crijeva pomoću ovog recepta neka traje mjesec dana. Nakon toga, crijeva su preporođena. Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.

Sinergija ovih sastojaka je ciljano usmjerena na veliko čišćenje crijeva.

Cvekla je nevjerovatno prirodno sredstvo za čišćenje krvi i crijeva i pruža velike dobrobiti jetri. Čišćenje jetre i debelog crijeva su najvažnije stvari koje mogu sve da promijene – s ovim možete da utičete na cjelokupno zdravlje i dobrobit organizma. "Kraljica zemlje" sadrži gotovo sve mineralne sastojke i vitamini B1, B2, B6 i C. Osim što čisti crijeva, pomaže u borbi s rakom i u liječenju bubrežnih i kamena u žuči.

Mrkva je osnovna namirnica za detoksikaciju tijela, jer je bogata antiokidansom beta-karotenom, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Beta-karoten pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj.

Vitamin A je potreban za pravilan rad imunog sistema. Ovaj vitamin štiti kožu i ćelije koje oblažu disajne puteve, sistem za varenje i urinarni trakt, pa ih tako održava zdravima.

Suve grožđice i marelice poboljšavaju rad crijeva, podmlađuje jetru i slezenu, vraća jetru u njen prirodni kapacitet i funkcije, a odlične su i ako patite od pretjerane sluzi i vlažnosti u stomaku.

Med pomaže kod bržeg zacjelivanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a pomaže i u čišćenju organizma. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja, jer jača imunitet i ima antibakterijsko svojstvo.