latinica  ћирилица
25/03/2015 |  19:04 | Autor: AP

Melburn- Hiljade blizanaca okupilo se na festivalu

Ukoliko se zadesite na godišnjem Tvins Plus festivalu možda će vam se učiniti da vidite dvostruko, trostruko ili četverostruko, jer je ovo najveći festival blizanaca, trojki, četvorki...
Melburn: Najstarije trojke na festivalu blizanaca - Foto: AP
Melburn: Najstarije trojke na festivalu blizanacaFoto: AP

Hiljade beba, djece, žena i muškaraca svih dobi, došli su u Melburn kako bi proslavili ljepotu jednakosti i sreću što imaju takav oslonac u životu.

Događaju su prisustvovali i porodice i prijatelji blizanaca. Najstarije su bile trojke Florens, Betsi i Doroti Vels koje imaju 75 godina.

- Ne možemo zamisliti život bez jedne od nas. Završavamo rečenice jedna drugoj i uvijek smo u kontaktu - rekla je Florens.

Na festivalu su blizanci pokazali svoje talente, zabavili se i kupili unikatne predmete. Festival je imao i naučni aspekt. Volonteri su učestvovali u projektima koji će s naučne i psihološke strane istražiti život blizanaca.

Melburn- Festival blizanaca (FOTO:AP)

- Život porodica koje imaju blizance, trojke i više djece rođene u isto vrijeme može biti težak zbog finansijske situacije, a tu su i stres u vezama i poteškoće u obrazovanju. Želimo da znaju da nisu sami i da imaju podršku - rekla je direktorica festivala Karen Vilets.