latinica  ћирилица
28/03/2015 |  10:59 | Autor: TANЈUG

Nastasić: Spremni smo osvojiti tri boda u Portugalu

Srpski fudbaler Matija Nastasić poručio je danas da je ekipa spremna da u Lisabonu protiv Portugala osvoji tri boda i potpuno se vrati u trku za plasman na šampionat Evrope.

"Nadam se da smo spremni da uradimo ono što narod očekuje od nas, ali što i mi sami očekujemo. Nismo u situaciji da razmišljamo u smeru 'ako izgubimo'. Idemo na pobjedu i učinićemo sve da se iz Lisabona vratimo sa tri boda", rekao je Nastasić srpskim izvještačima u Portugalu.

Prema njegovim riječima ekipa nikako ne bi smjela da napravi grešku i svu pažnju usmjeri na Kristijana Ronalda.

"Opasno bi bilo da samo mislimo o Ronaldu, on se izdvaja jer je najbolji na svijetu, ali nikako ne smijemo da zapostavimo ostale. Sa svih strani prijeti opasnost", istakao je Nastasić.

Štoper njemačkog bundesligaša Šalkea dodao je da je ekipa sjajno radila u Staroj Pazovi i da mu se čini da je atmosfera bolja nego prilikom nekih prethodnih okupljanja.

Takođe, dodao je da lično ima znatno više samopuzdanja,nego jesenas kad je bio van tima Mančester sitija.

"Za svakog igrača je najbitnije da igra, mislim da sam napravio pravi potez odlaskom u Šalke. Imam više samopouzdanja i utakmica u nogama, što je mnogo bitno i osjećam da sam spremniji", zaključio je Nastasić.

Utakmica I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Portugalije i Srbije igra se sutra od 20 časova i 45 minuta.