latinica  ћирилица
08/04/2015 |  18:07 | Autor: TANЈUG

Cijela Britanija mu se smije: Kameron jeo hot dog viljuškom i nožem

Britanski premijer Dejvid Kameron ne prestaje da bude predmet podsmijeha cijele nacije, od kada je u ponedjeljak fotografisan kako jede hod dog viljuškom i nožem.

Učestvujući na skupu u okviru kampanje za parlamentarne izbore, koji će u Velikoj Britaniji biti održani 7. maja, lider konzervativne stranke je trebalo da pokaže da je "običan čovjek" koji jede viršle i pije pivo.

Operacija "zbližavanja s narodom" završila se neslavno kada je premijer dohvatio escajg kako bi savladao hot dog u tanjiru.
Britanski mediji i društvene mreže protumačili su taj čin kao dokaz Kameronovog snobizma i nemoći konzervativne stranke da se oslobodi imidža da nisu kao "sav običan svijet".

"Dejvid Kameron ne zna kako se jede hot dog", "Neću da krijem, ja sam snob", samo su neki od naslova koji su osvanuli u britanskoj žutoj štampi.

"Ma ko to jede hot dog sa viljuškom i nožem?", pita se Dejvid DŽek, novinar "Tajmsa".
"Јa to redovno radim s hamburgerom u MekDonaldsu, prije nego što zatražim listu s vinima", jedan je od šaljivih komentara na Tviteru.

"Izvinite, ali ne mogu da glasam za nekoga ko hot dog jede viljuškom i nožem", oglasio se drugi tviteraš.

Dejvid Kameron je ranije izjavio da nema namjeru da mijenja svoj snobovski akcenat kako bi privukao više glasova, niti da se izvinjava zbog "priviligovanog djetinjstva" i školovanja u prestižnim školama.

Kao i prinčevi Vilijam i Hari, i dobar dio britanske rukovodeće klase, Kameron se školovao na prestižnom Itonu, a diplomirao na Oksfordu.

Ovo nije prvi put da se fotografija snimljena tokom obroka okrene protiv jednog od glavnih kandidata na izborima.
Fotografije šefa laburista Eda Milibenda u nespretnom pokušaju da savlada sendvič sa slaninom zapečatile su njegov imidž trapavog političara.