latinica  ћирилица
13/04/2015 |  14:20 | Autor: RTS

U Tokiju pomoću dronova prodaju cipele (VIDEO)

Proizvođač obuće „Kroks“ prikazao je u Јapanu novi, eksperimentalni način isporuke cipela. Obuću kupcima donosi – dron!

Neobičan prizor u prodavnici cipela u Tokiju. Kupcima je predstavljen način moguće isporuke obuće u budućnosti – minijaturnim bespilotnim letjelicama.

Mušterije odaberu cipele preko svog „ajpeda“ i pritiskom na dugme narede dronu da započne isporuku. On je najprije kružio iznad obuće prije nego što je uz pomoć magneta dohvatio cipele, ubacio ih u specijalnu korpu iz koje su kupci mogli da podignu robu.

"Nemamo planove da ih u ovoj fazi koristimo u našem svakodnevnom poslovanju“, kaže Mori Fluita, potpredsjednik kompanije „Kroks“ u Јapanu.

Uprkos činjenici da to neće postati redovni način isporuke, znatiželjni kupci u radnji su rekli da su uživali u novom iskustvu.

"Bila je to kao nekakva avantura i u tom zabavnom smislu. Ako ova opcija kupovine uspije, mislim da bi ljudi uz veliko uživanje kupovali“, kažu kupci u Јapanu.

Iako su dronovi sa promjenljivom srećom završavali isporuke, a u jednom slučaju letjelica je opasno krenula prema grupi kupaca, ovo je bilo jedno novo, avanturističko iskustvo u kupovini.

Prema riječima organizatora, trajaće nekoliko dana.