latinica  ћирилица
13/04/2015 |  14:26 | Autor: RTS

Poljski knez izazvao britanskog političara na dvoboj (VIDEO)

Poljskom plemiću, knezu Јanu Žilinjskom, dozlogrdilo je da sluša ksenofobne izjave lidera britanske Nezavisne partije (UKIP), evroposlanika Najdžela Faraža i vrijeđanje gastarbajtera Poljaka, toliko da ga je pozvao na pravi, staromodni dvoboj u Hajd parku.
Knez Јan Žilinjski izazvao na dvoboj Najdžela Faraža - Foto: Screenshot
Knez Јan Žilinjski izazvao na dvoboj Najdžela FaražaFoto: Screenshot

Knez Žilinjski bacio je Faražu rukavicu u lice virtuelno, posredstvom video-klipa na Јutjubu, podsjetio na herojstvo svog oca u Drugom svjetskom ratu, pokazao njegovu sablju i zbog toga što vrijeđa Poljake pozvao Faraža da se u svitanje jednog dana definitivno rasprave sabljama.

"Dosta mi je diskriminacije Poljaka u ovoj zemlji. Najidiotskiji komentar koji sam čuo bio je kada je gospodin Najdžel Faraž okrivio moje zemljake za saobraćajne gužve na auto-putu M-40. Dosta, dosta, gospodine Faraž“, objasnio je poljski plemić, po profesiji istoričar, inače rođen u Londonu i britanski državljanin.

"Želio bih da se sretnemo jednog jutra u Hajd parku i da ponesemo sablje i da raspravimo tu stvar onako kako bi u 18. vijeku učinili poljski plemić i engleski džentlmen“, pozvao je knez Žilinjski britanskog političara na dvoboj.

Ostavio mu je, međutim, otvorena vrata da, ako je Faražova sablja zarđala, prihvati pred izbore verbalni duel pred TV kamerama.

UKIP i Faraž nemaju na meti samo Poljake, već i sve ostale imigrante, gastarbajtere iz postkomunističkih članica Evropske unije koji su iskoristili novostečenu slobodu kretanja kada su ušli u Evropsku uniju 2004. godine i potražili u Velikoj Britaniji posao i bolji život.

U kampanju protiv ksenofobije krenuli su i sami imigranti i ulice velikih britanskih gradova oblijepili plakatima portretima 15 doseljenika koji u Velikoj Britaniji žive i rade uz kratku poruku da su oni – ljekar, pravnik ili vatrogasac Britancima potrebni.