latinica  ћирилица
16/04/2015 |  18:50 | Autor: RTRS

Naplata RTV takse po dosadašnjem modelu do kraja godine

Rukovodstvo RTRS-a obavještava javnost da je, bilateralnim razgovorima i sporazumima, postigao uspješan poslovni dogovor o produženju naplate RTV takse putem kompanije M:tel, u skladu sa dosadašnjim modelom, do kraja 2015. godine.

Poslovodni odbor RTV Federacije BiH dogovorio je produženje naplate takse putem BH Telekoma i Hrvatskog telekoma Mostar, čime će tri najveća i najvažnija telekom operatera, do kraja godine, nastaviti da prikupljaju rtv taksu.

Rukovodstvo RTRS-a iskreno zahvaljuje i pozdravlja visok nivo društvene i poslovne odgovornosti koju su prema javnim servisima u BiH pokazale tri najvažnije i najveće telekom kompanije u BiH.

Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da veliki dio političkih predstavnika, naročito u državnoj vlasti, nije želio da riješi ovaj problem, svjesno riskirajući i direktno kreirajući finansijski sunovrat javnih servisa BiH.

Zbog toga poslovodstvima Radio-televizije Republike Srpske i RTV Federacije BiH nije preostalo ništa drugo nego da problem rješavaju samostalno, uprkos svim retrogradnim političkim snagama koje su priželjkivale da javni servisi, a samim tim i RTRS, finansijski propadnu.