latinica  ћирилица
26/04/2015 |  20:17 | Autor: RTRS

Titov ševrolet - neprocjenjivo blago kolekcionara iz Kneževa (VIDEO)

Pravilo da je najbolji automobil -nov automobil ima izuzetak. U voznom parku Bore Đenića iz Kneževa nekoliko je popularnih oldtajmera, koji sigurno privlače mnogo više pažnje nego savremeni automobili. Posebno, Titov ševrole.
Titov ševrole iz 1972. godine u vlasništvu Bore Đenića - Foto: Screenshot
Titov ševrole iz 1972. godine u vlasništvu Bore ĐenićaFoto: Screenshot

Fićo iz 1969, američki ševrolei i kadilak iz sedamdeset i neke. Svi ovi oldtajmeri nalaze se u dvorištu Bore Đenića iz Kneževa. U voznom su stanju, osim jednog iz 1972. koji bi uskoro trebalo da bude osposobljen za vožnju.

Istorija ovog automobila, Titovog ševrolea, je veoma interesantna. Kako kaže vlasnik, bio je u Titovom voznom parku, a služio je za prevoz sa aerodroma u Dubrovniku do lovišta u Bugojnu.

Boro kaže da jedva čeka da ovaj 40-godišnji Amerikanac ponovo bude u pogonu. Do tada, često se ulicama vozi u starom kadilaku. Ističe da komfor ovih oldtajmera i naših standardnih automobila ne može da se poredi.

Dok standardni automobil na stotinu kilometara troši oko šest litara goriva, ovi oldtajmeri čak pet puta više, kaže Boro.

Trideset litara, na primjer, od Kneževa do Banjaluke i nazad za naš standard teško je i zamisliti. Ali mnogi bi voljeli da su vlasnici bar jednog, pa makar im bili nepokretna imovina.