latinica  ћирилица
28/04/2015 |  09:47 | Autor: Blic

Engleska- Čudesna šuma stvarno postoji!

Za najgušće i najnepristupačnije dijelove Vistmenove šume koja se nalazi u Engleskoj priča se da su stanište druida, duhova i drugih natprirodnih bića. Sve to je mit, ali šuma sama po sebi zaista izgleda magično.
Čudesna šuma - Foto: blic.rs
Čudesna šumaFoto: blic.rs

Vistmenova šuma je drevna šuma koja je uspjela da ostane netaknuta ljudskom rukom i da raste slobodno. To duguje svom kamenitom tlu i gustom drveću kroz koje se teško kreće.

Velike stijene prekrivene mahovinom otežavaju prolaz kroz ovu prelijepu šumu. Grane čvornatog drveća savijaju se skoro do stijena, a na većini je veoma malo lišća.

Zbog takvog njenog izgleda ne čudi što se za nju vezuje veliki broj bajkovitih priča.

Čudesna šuma

Pričalo se da u njoj ima duhova, ali najveći broj priča odnosi se na paklene pse i druide. Mnogi koji zađu u ovu šumu stijepe da ne naiđu na velike crne pse sa užarenim crvenim očima željnim krvi.

Vjeruje se i da su u ovu šumu voljeli da dolaze druidi koji su je smatrali svetim mjestom, kao i da se među kamenjem kriju smrtonosno otrovne zmije koje samo čekaju da im se neko približi, pa da ga zaskoče.

Iako je svima jasno da su to samo prazne priče, izgled ove bajkovite šume podstiče ljude da maštaju da su one zaista čarobne.