latinica  ћирилица
01/05/2015 |  13:57 | Autor: Agencije

Čuveni “Derdevil” osvojio i “Oko Orlanda” (VIDEO)

Nik Valenda, najpoznatiji hodač po žici, uspješno je izveo još jednu vratolomiju, ovog puta na vrhu 122 metra visokog panoramskog točka u Orlandu.
Čuveni "Derdevil" osvojio "Oko Orlanda" - Foto: AP
Čuveni "Derdevil" osvojio "Oko Orlanda"Foto: AP

Ovo je njegov prvi performans koji nije uključivao motku za balansiranje. Valenda koji je prešao preko žica razapetih preko Velikog kanjona, Nijagarinih vodopada i između dva solitera u Čikagu, novom šetnjom oborio je još jedan Ginisov rekord.

On je ušao u jednu od kabina, dok se točak polako okretao, a kada je stigao do vrha, popeo se na krov kapsule i sišao niz merdevine do ivice točka široke samo 15 centimetara. “Oko Orlanda“ za to vrijeme se okretalo brzinom od 1,6 kilometara na sat. Valenda je morao da se penje oko čeličnih djelova strukture koji su smješteni između kapsula.

Upitan zašto i dalje rizikuje svoj život takvim vratolomijama, odgovorio je da je riječ o porodičnom naslijeđu i da trenutno 15 članova porodice trenutno izvodi šetnje po žici.

“Ljudi ne mogu da nas shvate, ali nama je to u krvi“, rekao je on. “Moj pradeda je rekao: "Život je na žici, a sve ostalo je čekanje". Za našu porodicu, to je način života“.

“Oko Orlanda“ omogućava posjetiocima divan pogled na ovaj grad i Valendinim performansom svečano je otvoren kao nova atrakcija zabavnog parka.