latinica  ћирилица
06/05/2015 |  16:38 | Autor: RTRS

Hit na internetu: Crnogorci u Nepalu

Kakve veze ima zemljotres u Nepalu sa Crnom Gorom, kao i sa trenutno jednom od najpopularnijih Fejsbuk grupa sa ovih prostora?

Nakon katastrofalnog zemljotresa u Nepalu, mnoge kompanije širom svijeta su se pridružile akciji u pomoći ugroženom stanovništvu. Izuzetak nije ni crnogorski operater Telekom.

Naime, ovaj operater je omogućio svim svojim korisnicima besplatne pozive iz fiksne i mobilne mreže, ali i besplatne SMS poruka ka Nepalu. Isto tako, roming pozivi iz Nepala ka Crnoj Gori su besplatni.

Nakon što je ovu vijest Telekom podijelio na Fejsbuku, uslijedila je gomila duhovitih komentara.  Ubrzo je na Fejsbuku nastala grupa Crnogorci u Nepalu, koja je za kratko vrijeme dobila preko osam hiljada lajkova.

Crnogorci i Nepal

Ovo su neke od  poruka sa tog profila:

- Svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti na Nepalu koji slave Đurđevdan, ovim putem čestitam krsno ime. Oprostite mi što očamah sa čestitkom, kriva je razlika u vremenskoj zoni...

- Imam 3 slave večeras u Katmandu ne znam na koju prvo da odem

- Ne zovite do śutra kumimo ve kapicom, e bismo prilegli malo. Svako dobro!

- Zna li neko kakvo je stanje u Pokhari? Ne javlja mi se brat od tetkine strine,treba neki sir slani iz Pljevalja da mu pošaljem.

- "S kim god sam se čuo, niko nije zaspiva' od telefona... zovu ljudi, majka mi poluđe", "Moj brat od tetke अशोक, s majčine strane od srca se zahvaljuje na ovako velikodušnoj pomoći", samo je jedan od duhovitih komentara na ovoj Fejsbuk stranici.

 - S Himalaja podvriskuje vila, pozdrav'te mi i Ranka i Mila! DPS Katmandu

 Crnogorci u Nepalu