latinica  ћирилица
08/05/2015 |  20:08 | Autor: TANЈUG

Lopov odbacuje krivicu za pljačku: Rekao sam molim lijepo

Policija u američkoj državi Virdžiniji uhapsila je 23-godišnjeg pljačkaša na osnovu snimka krađe koji je sam postavio na društevnim mrežama.
Pljačkaševa cedulja kojom traži novac od blagajnice - Foto: Screenshot
Pljačkaševa cedulja kojom traži novac od blagajniceFoto: Screenshot

Mladić je ukrao 150.000 dolara iz jedne banke u gradu Virdžinija Bič tako što je službenici na šalteru pružio papirić sa zahtjevom da napuni vreću sa novcem i preda mu je.

Nakon što je blagajnica to učinila, pobjegao je ponosan na svoj podvig koji je sve vrijeme snimao i fotografisao.
Samo nekoliko minuta kasnije, postavio je video snimak i fotografije na Instagramu i to na vlastitom profilu, čime je policiji uveliko olakšao posao.

Nedugo zatim našao se iza rešetaka.

Priča ima još nevjerovatniji nastavak: iako je sam pružio dokaze, mladi lopov uporno negira krivicu, tvrdeći da se njegov postupak ne može okvalifikovati kao pljačka jer je svoj zahtjev za "podizanje" novca propratio jednim "molim lijepo".

"Ne može se reći za mene da sam pljačkaš, pošto sam blagajnicu lijepo zamolio da mi da novac. Mogla je da me odbije, u kom slučaju bih otišao", ispričao je lopov u intervjuu za televiziju NewsChannel 3.

Sadržaj njegove poruke, na kojoj je nacrtao i smajlija, nije bez humora: "Potrebno mi je 150.000 dolara. Odmah! Molim lijepo. Policija može stići za četiri minute. Bio bih vam zahvalan ako biste uključili alarm tek minut nakon mog odlaska".

Neobični pljačkaš tvrdi da se snimio ne iz gluposti već iz predostrožnosti: "Podijelio sam snimak kako bih se zaštitio od policije u slučaju da me optuži za nasilnu krađu".

Glupost ili ingenioznost, saznaće se 12. juna kada mu je zakazano suđenje.