latinica  ћирилица
25/05/2015 |  21:42 | Autor: 24sata.hr

Policajcima u picu ubacio marihuanu

Vlasnik picerije u Tel Avivu je na picu za dvojicu policajaca umjesto origana stavio sintetičku marihuanu. Obojici je odmah pozlilo i hitno su prebačeni u bolnicu.

Vlasnik picerije u Izraelu uhapšen je jer je u picu za dvojicu policajaca ubacio sintetičku marihuanu, poznatiju pod imenom "Mister Najs Gaj". Obojici policajaca pozlilo je odmah nakon jela te su hitno hospitalizovani.

- Znao sam da je pica za policajce, ali muškarac s kojim sam razgovarao zvučao mi je "kul" preko telefona i rekao mi je da stavim što god želim na nju. I zato sam, umjesto origana, po pici posuo malo "Najs Gaja" - rekao je policiji vlasnik Holon picerije.

Nakon što su pojeli picu, policajci su hitno prevezeni u bolnicu u Tel Avivu. Povraćali su, tresli su se i imali vrtoglavicu. Testovi su pokazali da su konzumirali drogu.

Izraelska policija rekla je da je riječ o vrlo ozbiljnom incidentu i da će tražiti sudski nalog za zatvaranje picerije. Smatraju da je to u interesu javne bezbjednosti.

Vlasnik picerije u petak se mora pojaviti na sudu.

Inače, "Mister Najs Gaj" je jedan od tipova sintetičke marihuane, koji se smatra mnogo opasnijim od "obične" marihuane zato što se njegov aktivni sastojak jače veže za receptore kanabisa u mozgu.