latinica  ћирилица
04/06/2015 |  16:21 | Autor: RTRS

Talentovana Danijela Večerinović napustila takmičenje!

Masimo: ,,Ovo je gladijatorska igra, publika je tako odlučila i ja se moram pomiriti sa tim!". Aleksandru rasplakao Milan Bukilić!
Danijela Večerinović napustila takmičenje - Foto: RTRS
Danijela Večerinović napustila takmičenjeFoto: RTRS

U ponedjeljak 1. juna, u programu RTRS-a emitovana je peta emisija uživo najvećeg regionalnog pjevačkog takmičenja X Factor Adria'. Takmičari su sjajnim interpretacijama oduševili publiku i žiri i pokazali koliko napreduju iz emisije u emisiju. Publika je uživala i uz specijalne goste, grupu S.A.R.S koja je izvela hit ''Lutka'' i Elenu Ristesku, a posebne ovacije je izazvalo iznenađenje večeri - video poruka svjetske muzičke ikone Robija Vilijamsa koji je pozvao publiku na koncertni spektakl decenije na Ušću, 17. juna, na kome će u uvodnom dijelu nastupiti i finalisti X Factora Adria sa eXit Factor bendom.

Drugu emisiju uživo na temu ''Sva lica ljubavi'' je pjesmom ''Umirem 100 puta dnevno'' otvorio Antonio Krištofić koji je pobrao komplimente žirija. Aleksandra, Masimo, Željko i Tonči su se složili u ocjeni da je nastup bio snažan i ubjedljiv.

Amel Ćurić je pokazao kako se sjajno snalazi u različitim žanrovima. Izveo je pjesmu ''Can you love me again'' i uz sjajan scenski nastup pokazao da ima i plesačko umijeće. Amelov mentor Masimo je imao osjećaj da je na sceni svjetska zvijezda.

Prvi nastup uživo na sceni je imala i Danijela Večerinović koja je otpjevala pjesmu ''Rijeka bez imena'' i pokazala se u nekom novom svjetlu. Aleksandra Kovač je rekla da je njen vjerni fan, dok je Željkov komentar bio: ''Poslije ove pjesme, više me ne nerviraš.''

Za njom je nastupio bend ''9Control'' koji je, kao i uvijek, izazvao euforiju među mlađom publikom. Žiri je zaključio da momci pokazuju napredak iz emisije u emisiju i složili se u ocjeni da su bili odlični.

Milan Bukilić je izveo numeru ''Story of my life'' praćenu zanimljivom scenografijom i koreografijom sa atraktivnim plesačicama. Tončijev komentar je bio: ''Crna Gora može da napravi dvije greške. Јedna je da ne glasa za tebe večeras, a druga da te ne pošalje na Evroviziju sljedeće godine.''

Mlada Magdalena Bogić je još jednom oduševila sve kada je otpjevala pjesmu ''Kao da me nema tu'' koju je pratila energična koreografija. Žiri je imao sitne zamjerke, ali je sve to palo u sjenku Magdalenine energije i nastupa koji je izgledao svjetski.

Posljednji je nastupio David Temelkov. Dobio je pohvale žirija za emotivno izvođenje pjesme ''Јedina'' koju je posvetio svima koji su nesrećni u ljubavi.

Iako su svi bili odlični i dobili komplimente žirija i ovacije publike, neko je morao da se nađe u ''Pjesmi spasa'', a to su ovog puta bili Milan Bukilić i Danijela Večerinović. Milan se odlučio za pjesmu ''K'o lijana'' i svojom interpretacijom rasplakao svoju mentorku Aleksandru čiji su roditelji komponovali pomenutu numeru. Danijela je pjesmom ''Give me one reason'' pokazala svoje pjevačko umijeće i originalnost i dobila ogroman aplauz publike. Žiri je glasao 2:2, ali su glasovi publike presudili da takmičenje napusti Danijela.

Danijela se tek vratila u takmičenje, ali nije bila nezadovoljna odlukom: ''Što se tiče nastupa, po komentarima bih rekla da je bilo odlično. Žao mi je što publika nije imala vremena da me upozna bolje, možda bi bilo drugačije. Međutim, svi ljudi koji su ostali su dobri prijatelji i prije svega talentovani, nema netrpeljivosti i zato ne može da mi bude krivo što sam ispala.''

Milan je bio prezadovoljan što je prošao dalje: ''Zadovoljan sam i ponosan što sam drugi put ''pobijedio'' u pjesmi spasa uprkos tome što nemam veliku podršku publike. Јa dajem sve od sebe. Danijela je išla na energiju, ja na emociju i nisam znao šta će na kraju pobijediti. Što se tiče Željka i njegovog pokušaja da me ''prepadne'' kada je glasao, vidio sam mu u pogledu oduševljenje i očekivao sam da na kraju glasa za mene. Inače je on moj idol i uzor, zaista ga obožavam, njegovi komplimenti su mi najveća satisfakcija.''

Danijelinom mentor Massimu je bilo žao što njegov kandidat napušta takmičenje, ali smatra da su ona i Milan podjednako dobri: ''Publika je tako odlučila i ja se sa tim moram pomiriti. Glas naroda je uvek uzbudljiv. Ovo je gladijatorska igra gdje u areni na kraju ostane jedan preživjeli. To su teški udarci u emociju i srce ljudi, posebno u Danijelinom slučaju jer je imala osjećaj da se vratila da ostane, nije valjda produkcija odlučila da se vrati bezveze, ali kada daš narodu priliku da odlučuje, kreću druga pravila igre.

Međutim, ne mislim da je Danijela bila bolja od Milana, smatram da su u istom rangu, svako u nekom svom domenu. Milana jako volim i držim mu palčeve.''

Takmičenje je sve uzbudljivije, a novu borbu ''gladijatora'' za titulu pobjednika X Factora Adria gledamo u nedjelju i ponedjeljak od 21.00 na RTRS-u.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria