latinica  ћирилица
10/06/2015 |  22:36 | Autor: RTS

Matić: Dance pobijediti kako znamo i umijemo

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić izjavio je da će reprezentacija Srbije imati dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ako pobijedi Dansku u Kopenhagenu.

"Ako pobijedimo u Kopenhagenu, imamo dobre šanse da se plasiramo na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Biće nam jako teško, ali moramo da pobijedimo kako znamo i umijemo. Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Moramo da budemo strpljivi svih 90 minuta u Danskoj, jer evidentno je da ne mijenjaju način igre i kad imaju rezultatski minus", rekao je Matić za sajt FSS-a.

On se osvrnuo na uspjeh reprezentacije Srbije ispod 20 godina koja je pobjedom nad Mađarskom (2:1) obezbijedila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva na Novom Zelandu.

"Baš sam se obradovao kad sam se probudio i saznao da smo pobijedili Mađarsku. Vidim po rezultatu da je bilo teško. Čuo sam kasnije i komentare. Svi jedva čekamo sljedeću utakmicu. Poželio sam im pred put da se vrate sa medaljom. Ostajem pri istoj želji i dalje", dodao je Matić.

Provotimac Čelsija nije želio nikoga da ističe u timu selektora Veljka Paunovića.

"Najbitnije je da nauče da pobeđuju i da nam pomognu čim nam se pridruže. Treba samo da se ima u vidu da A reprezentacija igra pod mnogo većim pritiskom. Osjetiće i oni to za koju godinu. Imaju zaista dobrih igrača i srećan sam kad vidim da imamo budućnost", rekao je Matić.

Očekivanja pred utakmicu sa Danskom u Kopenhagenu iznio je i štoper Frajburga Stefan Mitrović.

"Svjesni smo obaveze s kojom putujemo u Kopenhagen. U dobroj atmosferi pripremamo se za to gostovanje i nadam se osvajanju tri boda", rekao je Mitrović.

Mitrović je stavio tačku na duel koji je imao na treningu sa Aleksandrom Kolarovim, koji je u dijelu javnosti predimenzioniran.

"Podigla se zaista velika i nepotrebna tenzija. Poslije bezazlenog duela, došlo je do konflikta, koji je gotovo uobičajen na treninzima u svakoj ekipi. Žao mi je samo što nije ostao među nama. Najvažnije je da poslije tog događaja imamo još bolji odnos", rekao je Mitrović.

Utakmica između Danske i Srbije igra se u subotu, 13. juna, od 20.45 sati u Kopenhagenu.