latinica  ћирилица
11/06/2015 |  09:15 | Autor: RTRS

Fudbaleri Izraela dočekani uz najveće mjere bezbjednosti

Fudbalska reprezentacija Izraela doputovala je sinoć u Zenicu, gdje će se u petak sastati sa Bosnom i Hercegovinom u duelu šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Selekcija Izraela dočekana je pod najvećim policijskim obezbjeđenjem koje su dosadašnje gostujuće reprezentacije imale dolaskom u Zenicu, piše portal "klix.ba".

Selekciju Izraela su dopratili pripadnici Kantonalne i Federalne policije, a nije izostalo ni izraelsko osiguranje koje se brinulo za sigurnost svojih reprezentativaca.

Po dolasku u Zenicu, reprezentacija Izraela smjestila se u hotel Zenica ispred kojeg su tokom jučerašnjeg dana uklonjena sva privatna vozila koja su se nalazila na parkingu.

Prema istom izvoru, na parkingu su bili raspoređeni i pripadnici policije sa dugim cijevima, a sve je proteklo u najboljem redu.

Utakmica šestog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo između BiH i Izraela igra se na stadionu "Bilino polje", sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Reprezentacija Izraela je trenutno na trećoj poziciji u grupi sa devet bodova, iza Belgije i Velsa, dok je BiH na pretposljednjem mjestu sa pet osvojenih bodova.