latinica  ћирилица
12/06/2015 |  13:51 | Autor: RTRS

Simpozijum psihologa u Banjaluci o očuvanju mentalnog zdravlja nakon prirodnih katastrofa (VIDEO)

Društvo psihologa Republike Srpske, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Republičko-pedagoški zavod uz podršku Unicefa organizuju simpozijum na temu "Očuvanje mentalnog zdravlja u zajednici nakon prirodnih katastrofa".

Simpozijum će se održati u ponedjeljak, 15. juna 2015. godine u Banjaluci.

Kako je saopšteno, simpozijum je jedna od aktivnosti u okviru projekta "Јačanje institucionalnih kapaciteta za pružanje psihosocijalne pomoći i podrške djeci i porodici nakon prirodnih katastrofa". Učesnici simpozijuma su profesionalci iz oblasti zdravstvene zaštite koji će govoriti o relevantnim aspektima očuvanja mentalnog zdravlja stanovništva u Republici Srpskoj.

Saopštenja u okviru simpozijuma biće, između ostalog, usmjerena na psihološe reakcije na poplave 2014. godine, specifičnosti pružanja prve psihološke pomoći, ulozi i reakcijama profesionalaca u zdravstvenim ustanovama u toku i nakon poplava, organizovanom zbrinjavanju djece, te psihološkim posljedicama i efektima različitih vidova psihološke podrške i pomoći koji su preduzeti u vremenu nakon poplava 2014. sa posebnim fokusom na djecu kao najvulnerabilniju kategoriju stanovništva.

U okviru simpozijuma biće predstavljeni i rezultati projekta, kao i dokumentarno-edukativni film pod nazivom "Ćutanje nije zlato".