latinica  ћирилица
22/06/2015 |  13:22 | Autor: TANЈUG

Tviter razvedrava grčku krizu pjesmama o Grexitu

Društvena mreža Tviter pokušala je da razvedri situaciju u vezi sa grčkom dužničkom krizom sa haštagom #grexit_songs, pozivajući članove da predlože pjesme na temu eventualnog izlaska Grčke iz evrozone.

Većina predloženih pjesama je na grčkom, ali neke od popularnih pjesama na engleskom koje se povezuju sa krizom i nesporazumima između Atine i njenih međunarodnih kreditora su The Clash "Should I Stay or Should I Go" i ABBA "Money, money, money. It's a rich man's world", prenosi Rojters.

Među prijedlozima su i Bitlsi sa pesmom "Yesterday (all my debt payments seemed so far away)", Glorija Gejnor sa "I Will Survive" i R.E.M. "It's The End of The World As We Know It".

U Briselu se danas održava vanredni samit međunarodnih kreditora sa delegacijom Grčke o rješavanju grčke dužničke krize, i od čijeg će ishoda zavisiti sudbina te južnoevropske države.

Grčka do 30. juna mora da plati ratu kredita od 1,6 milijardi evra Međunarodnom monetarnom fondu, a ako uskoro ne dobije preostala sredstva iz aktuelnog programa međunarodne finansijske pomoći, do kraja mjeseca mogla bi da bankrotira i suoči se sa izlaskom iz evrozone.