latinica  ћирилица
24/06/2015 |  12:15 | Autor: klix.ba

Nokia 3210 najbolji mobilni telefon svih vremena?

Kompanija Nokia je najavila svoj povratak na tržište mobilnih telefona. Finski gigant, koji je nekada bio najveći proizvođač mobilnih na svijetu, postigao je dogovor s Microsoftom i najavio da će ponovo početi da proizvodi mobilne telefone 2016. godine.
Nokija 3210 -
Nokija 3210

Microsoft je kupio Nokijin odsjek za mobilne telefone za 5,44 milijardi evra 2013. godine nakon što je finska kompanija zabilježila pad prodaje, što su uzrokovali Appleovi uređaji.

Međutim, predsjednik Microsofta Radživ Suri je rekao da će se Nokia vratiti na tržište mobilnih, a nakon te izjave su mnogi osjetili nostalgiju pa su se prisjetili sjajne Nokia 3210 i onoga zbog čega su je voljeli.

Dugotrajna baterija

Baterija Appleovog iPhonea u prosjeku traje manje od jednog dana, a Samsungov Galaxy S6 nije ništa bolji. Međutim, baterija Nokije 3210 mogla je trajati i po sedam dana, pa čak i duže u zavisnosti od korišćenja.

Nije se kvarila

Čest kvar današnjih mobilnih telefona je pucanje ekrana, ali se to Nokiji 3210 nije događalo. Ovaj uređaj je bio težak 135 grama, a mnogi su se šalili i govorili da bi mogla da "preživi" zemljotres i atomsku bombu, a vjerovatno i oboje u kombinaciji.

Ako bi Nokia 3210 ispala na pod, spao bi joj zadnji poklopac, baterija bi joj ispala i to bi bilo sve. Kada bi vlasnik vratio sve na svoje mjesto, mobilni bi ponovo radio savršeno. Bilo je i šala da bi prije beton pukao neko Nokia.

Nasljednik modela 3210 bila je Nokia 3310, ali je bila jednako kvalitetna, gotovo neuništiva.

Različite boje maske

Nokia 3210 je bila izuzetno popularna i dostupna u nekoliko boja, a bilo je moguće kupiti i maske napravljene na različite teme.

Sjećate li se igre "Snake"?

Popularna igra "Snake" bila je itekako "zarazna". Danas imamo mnogo modernije igre, ali "Snake" se ne zaboravlja.

Zanimljivo, Nokiju 3210 je još uvijek moguće kupiti putem online oglasa.