latinica  ћирилица
03/07/2015 |  12:25 | Autor: TANЈUG

Beskućnik za klavirom oduševio milione (VIDEO)

Interpretacija poznate pjesme benda Styx "Come Sail Away" koju je na javnom klaviru u Sarasoti na Floridi izveo jedan beskućinik oduševila je stanovnike tog grada i on je ubrzo postao hit na internetu.
Beskućnik oduševio milione - Foto: Screenshot/YouTube
Beskućnik oduševio milioneFoto: Screenshot/YouTube

Јedna od prolaznica Aroar Henri primijetila je kada je beskućnik sjeo za jedan od nekoliko javnih klavira, koje je grad nedavno instalirao i očarana njegovim izvođenjem pjesme "Come Sail Away" mobilnim telefonom je snimila njegov nastup.

Snimak je postao hit na internetu sa milionima pregleda, a veliko interesovanje pokrenulo je i medije da se angažuju i saznaju ko je beskućnik za klavirom.

Ispostavilo se da je beskućnik 51-godišnji Donald Gould, vojni veteran i bivši marinac. Nakon što mu je supruga preminula 1998. godine postao je narkoman i izgubio je starateljstvo nad sinom koji sada ima 18 godina.

Kaže da nije mogao ni da sanja da će u njegovom sviranju uživati milioni ljudi. Kako je rekao, na klavir je stavio kapu i zasvirao da skupi nekoliko dolara za hranu.

Medijii prenose da je sad pokrenuta i akcija kako bi se prikupio novac za Donalda da kupi automobil, stan i završi školovanje.

Gould je studirao muziku na Spring Arbor univerzitetu i zna da svira "svaki instrument od pikola do tube".

Što se tiče klavira koji je podsjetio svijet da "ne treba suditi o knjizi prema njenim koricama", on je jedan od šest koji su postavljeni po gradu u okviru umetničkog projekta čiji je cilj da podstakne prolaznike da spontano sjednu i zasviraju kao što je to učinio Gould.