latinica  ћирилица
19/07/2015 |  18:23 | Autor: Agencije

Kako "preživiti" dan poslije besane noći? (VIDEO)

Poslije besane noći svako je nervozan, dezorijentisan i teško da može da razmišlja o bilo čemu drugom, osim o krevetu.
Odmor (Foto: porschelinn/Flickr.com) -
Odmor (Foto: porschelinn/Flickr.com)

Međutim, naučnici kažu da uz nekoliko jednostavnih trikova sebi možete olakšati situaciju, tako da niko i ne primjeti da vam nedostaje odmor.

"New York Magazine" objavio je video u kom objašnjava šta treba, a šta ne treba raditi poslije besane noći, a neki od savjeta će vas vjerovatno iznenaditi.

Vjerovatno ćete pasti u iskušenje da pomjerite alarm za još nekoliko minuta, ali oduprite se tom porivu. Tih nekoliko minuta vam neće pomoći da se odmorite, ali vam zato mogu biti od koristi u pripremanju za novi dan.

Čim ustanete, odnosno, najkasnije sat vremena kasnije, pojedite doručak, ali izbjegavajte šećer. Odaberite integralne žitarice i jaja.

Ljubitelji kafe trebalo bi da popiju samo jednu šoljicu ujutru, kažu stručnjaci, jer bi veće količine mogle da mogle da vam škode. Drugu možete popiti poslije podne.

Na putu ka poslu, nemojte stavljati sunčane naočare i potrudite se da barem jedan dio puta prepješačite, kako biste proveli vrijeme pod prirodnom svjetlošću. Ako i inače vježbate, jutarnje trčanje će vam biti od još veće koristi, barem u prvih nekoliko sati, ali neki stručnjaci smatraju da bi trebalo da štedite energiju.

Na početku radnog vremena potrudite se da obavite što je moguće više obaveza, jer ćete tada vjerovatno biti najbudniji. Kako vrijeme bude odmicalo, nivo energije će opadati, pa bi trebalo da pokušate da odete kući što je ranije moguće.