latinica  ћирилица
19/07/2015 |  18:58 | Autor: RTS

Spremao se da "napadne" talas, a napala ga ajkula! (VIDEO)

Usred današnjeg takmičenja u jahanju na talasima u Јužnoj Africi, ajkule napale australijskog surfera, trostrukog svjetskog šampiona Mika Feninga. Srećom, izvukao se bez povreda.
Ajkule napale australijskog surfera (Foto: Fox Sports) -
Ajkule napale australijskog surfera (Foto: Fox Sports)

Surferi znaju da se bave opasnim poslom. Ne samo zbog talasa već i zbog grabljivica koje žive u vodi.

Amerikanac Mik Fening imao je ludu sreću tokom današnjeg takmičenja. Dok se u finalu "J-Bay Open"-a pripremao za „napad“ na talas, njega je napala ajkula.

Uspio je nekako da se izvuče, čak je u jednom trenutku izgledalo kao da je naskočio na ajkulu, maltene kao na dasku za surf.

- Ležao sam tamo čekajući talas i osjetio da je nešto zapelo za uže kojim mi je noga bila vezana za dasku. Instinktivno sam se izmakao, ali je nastavila da juriša ka mojoj dasci, a ja sam se ritao pokušavajući da je šutnem i vrištao. Vidio sam samo peraje. Čekao sam da osjetim zube, uspio sam da je udarim šakom po leđima, prepričao je Fening detalje napada kanalu Foks sports. 

U pomoć su mu najbrže što su mogli pristigli i spasilački čamci i skuteri. Takmičenje je istog trenutka prekinuto, a najvažnije je da braniocu titule iz Australije nije ništa.

Prošao je bez ijedne ogrebotine.