latinica  ћирилица
04/08/2015 |  15:27 | Autor: Nezavisne

"Blato, znoj i suze" Bera Grilsa u prodaji od 6. avgusta

Autobiografija poznatog svjetskog avanturiste Bera Grilsa "Blato, znoj i suze" u kojoj prvi put otvoreno priča o svom životu prepunom akcije naći će se u prodaji u Srbiji od četvrtka, 6. avgusta.

Ber Grils je čovjek koji je od malih nogu tražio vrhunske izazove. Dok je odrastao na ostrvu Vajt, otac ga je u ranom uzrastu naučio da se penje i da jedri.

Kao tinejdžer, nalazio je identitet i cilj kroz planinarenje i borilačke vještine, što je tog mladog pustolova dovelo do podnožja silnih Himalaja i jednog velemajstorskog kampa za trening u Јapanu.

Po povratku kući, upustio se u ozloglašeno težak i surov kurs odabira za britanske specijalne snage kako bi se priključio 21. puku SAS-a. To će ga putovanje gurnuti do samih granica fizičke i psihičke izdržljivosti.

Zatim, u strašnoj padobranskoj nesreći u slobodnom padu u Africi, Ber je na tri mjesta slomio kičmu. Bilo je neizvjesno hoće li ikada ponovo prohodati.

Međutim, nakon svega 18 mjeseci i prkoseći ljekarskim očekivanjima, Ber je sa samo dvadeset tri godine postao jedan od najmlađih planinara koji su se ikada popeli na Everest.

Bio je to početak njegovih brojnih neobičnih avantura. Poznat milionima koji mu se dive, Ber je preživio tamo gdje bi se malo ljudi usudilo da ode.

Pustolovna TV serija Bera Grilsa jedna je od najgledanijih emisija na svijetu, s približno 1,2 milijarde gledalaca u više od 180 zemalja.

Rođen je 7. juna 1974. kao Edvard Majkl Grils, ali je poznat po nadimku Ber (medved).

Rođen je u Bembridžu, na ostrvu Vajt, gdje je i odrastao. Ber je autor petnaest knjiga a, kao nekadašnji pripadnik Britanskih specijalnih snaga, imenovan je za počasnog komandira-poručnika u Kraljevskoj ratnoj mornarici.

I dalje predvodi ekspedicije u najnegostoljubivije krajeve svijeta, a te misije su sakupile preko milion i po funti dobrotvorne pomoći za decu.

Godine 2009. Ber je, kao najmlađi glavni stariješina svih vremena, došao na čelo Izviđačkog saveza Velike Britanije, gde predstavlja zaštitno lice za dvadeset osam miliona izviđača širom Zemljine kugle.

Živi sa ženom Šarom i tri sina, DŽesijem, Marmađukom i Haklberijem, na holandskoj deregliji u Londonu i na jednom zabačenom ostrvcetu kraj obale Velsa.

Knjige se mogu naći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs