latinica  ћирилица
22/08/2015 |  20:43 | Autor: Agencije

Drevni eliksiri mladosti

Vijekovima su mnogi alhemičari i iscjelitelji tražili eliksire ljepote i dugovječnosti, pa su tako nastale i neke ljekovite recepture koje su do dan-danas ostale očuvane.

1. Istočni eliksir mladosti

Pomiješajte 100 ml soka od limuna, 200 grama meda i 50 ml maslinovog ulja i uzimajte svako jutro jednu kašičicu na prazan stomak. Možete da ga i svježe pripremate svako jutro, pa tada promiješajte 1 kašičicu svježeg soka od limuna, 2 kašičice meda i pola kašičice maslinovog ulja.

Koristeći ovaj eliksir, izgledaćete mlađe, poboljšaćete ten, izbistrićete oči, ojačaćete tonus kože, poboljšaćete probavu i vjerovatno nikad nećete znati šta je skleroza.

2. Tibetanska pitka voda

Stavite u staklenu teglu kristal, dimni i roze kvarc, ametist, karneol i ahat, prelijte vrelom vodom i ostavite 8-10 sati na suncu. Takva voda podmlađuje, daje vitalnost i služi kao prevencija od raznih bolesti. Pijte svakodnevno 2 do 3 šoljice, koristite za brisanje lica, losione, omekšavanje kože, elastičnost, izglađivanje bora, kao i za posjekotine, modrice i opekotine.

3. Kavkasko piće dugovječnosti

Prelijte 25 grama korijena komorača s jednim litrom vrele vode, kuvajte 2 minuta i ostavite da odstoji 10 minuta. Pijte tri šoljice dnevno.

4. Egipatski čaj

U starom Egiptu bio je vrlo popularan čaj od sudanske ruže – hibiskusa. Arheolozi su pronašli njegove ostatke u piramidama, a kao piće ostao je popularan do današnjeg vremena. Hibiskus je bogat antioksidansima koji štite kožu od starenja, tako da redovna konzumacija čaja hibiskusa omogućava duže očuvanje mladosti i ljepote.