latinica  ћирилица
01/09/2015 |  14:48 | Autor: Agencije

Ako se na ulici ponašaš kao na Fejsbuku - nisi "normalan"!?

Društvene mreže postale su neraskidiv dio naše svakodnevnice i ne prođe dan da neko od naših prijatelja ili mi sami nešto ne postavimo na nekoj od njih.
Tekst sa Fejsbuka - Foto: Facebook
Tekst sa FejsbukaFoto: Facebook

Prijatelji se danas stiču virtuelno, razgovori se obavljaju preko određenih aplikacija, a obroci se dijele u vidu fotografija.

Na društvenim mrežama kurži tekst nepoznatog autora, o tome šta će se desiti ako počnemo da se ponašamo u stvarnom životu kao na društvenim mrežama.

"Pokušavam da pronađem prijatelje mimo Fejsbuka na isti način kako što to radim i putem društvene mreže. Stoga sam svaki dan išla ulicom i prolaznicima govorila šta sam jela, kako se osjećam u tom trenutku, šta sam radila noć prije, šta planiram da radim i s kim...

Pokazivala sam im slike porodice, psa, slike moje bašte, kako zalivam travnjak, kako stojim ispred znamenitosti i kako vozim gradom, ručam, sve stvari koje rade svi svakog dana na Fejsbuku. Takođe sam prisluškivala njihove razgovore i govorila im da mi se sviđaju. I, shvatila sam da je i u stvarnom životu potpuno isto kao i na Fejsbuku.

Već imam četvoro ljudi koji me prate - dva policajca, privatni detektiv i psihijatar", navodi nepoznata autorka koja je pokušala virtuelni život da pretvori u stvarni i, pritom, nas iskreno nasmijala.