latinica  ћирилица
04/09/2015 |  22:40 | Autor: RTRS

Srbija ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Novom Sadu selekciju Јermenije rezutatom 2:0 u kvalifikacionoj utakmici grupe I za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Orlovi", koji su već ranije izgubili sve šanse za plasman za završnu smotru, ostvarili su prvu pobjedu u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu.

Podsjećamo, Evropska kuća fudbala je utakmicu između Srbije i Albanije, koja je u Beogradu prekinuta nakon provokacije Albanaca sa dronom, registrovala je sa 3:0 u korist Albanije, a Srbiji oduzela dva boda, nakon čega su "Orlovi" ostai na minus dva boda.

Srpski fubaleri nakon večerašnje pobjede imaju jedan bod na tabeli, koliko ima i Јermenija.

Izabranici Radovana Ćurčića su stigli do vođstva u 22. minutu utakmice. Filip Kostić je poslao loptu na peterac, na drugoj stativi Andrija Živković uspijeva da zahvati loptu, koju na kraju Hajrapetjan šalje usvoju mrežu za 1:0.

Konačan rezultat utakmice postavio je Ljajić u 53. minutu. Kolarov je šutirao po zemlji, jermenski golman je uspio odbraniti njegov udarac, da bi na odbijenu loptu primio Ljajić i podogio za 2:0.



U istoj grupi Danska i Albanija su odigrale bez golova (0:0). Obje selekcije sada imaju po 11 bodova, jedan manje od lidera u grupi, selekcije Portugala, koji ima i utakmicu manje.

Rezultati

Grupa I

Danska - Albanija 0:0
Srbija - Јermenija 2:0

1. Portugal 5 12
2. Danska 6 11
3. Albanija 6 11
4. Srbija 6 1
5. Јermenija 6 1