latinica  ћирилица
05/09/2015 |  09:07 | Autor: TANЈUG

Ćurčić zadovoljan nastupom debitanata

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je poslije pobjede nad Јermenijom da je zadovoljan nastupom debitanata za koje je kazao da su se dobro snašli.
Radovan Ćurčić (FOTO: www.soskanal.net) -
Radovan Ćurčić (FOTO: www.soskanal.net)

On je na konferenciji za novinare poslije utakmice (2:0) rekao da je za reprezentaciju Srbije bio primaran rezultat, bez obzira što nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Primetna je bila želja da igramo napred po dubini napada i time sam zadovoljan. Sigurno da ovo nije malksimum koji može da pruži ovaj tim, ali pred nama je vrijeme da stvaramo i tim i rezultate", rekao je Ćurčić.


Po njegovim riječima, želja je bila da se provjere neki novi igrači i u tom delu je zadovoljan, a, kako je naveo, i u narednim mečevima nastaviće sa tom praksom.

"Očekivali smo ovako organizovanu igru Јermena, jer oni su ekipa koja igra dugo zajedno i u prvom poluvremenu smo imali određene probleme na sredini terena. Uspjeli smo da neutrališemo i njihove šuteve sa distance", kazao je Ćurčić i dodao da Јermenija nije atraktivan rival, ali da posjeduje kvalitet.

Јermenski selektor Sargis Hovsepjan izjavio je da je je Srbija zasluženo pobijedila, a kao razlog za nešto slabiju igru pojedinih igrača naveo je probleme sa povredama koje su imali.

"Srbija je uspjela da probije našu odbranu, iako smo u nekim fazama igre pružili dobru partiju. Ipak, ukoliko se želi uspjeh u ovakvim utakmicama treba igrati kvalitetno svih 90 minuta, a ne samo u pojedinim delovima meča", kazao je Hovsepijan, istakavši da je slaba igra u odbrani najveći problem njegove reprezentacije.

U narednim kvalifikacionim utakmicama Srbija igra 8. oktobra na gostujućem terenu protiv Albanije, dok Јermenija 7. septembra dočekuje Dansku.