latinica  ћирилица
06/09/2015 |  09:40 | Autor: Agencije

Pulski policajac zaustavio saobraćaj da jež pređe ulicu

Tomislav Soldo postao je preko noći regionalna internet zvijezda nakon što je zaustavio čitav saobraćaj na jednoj pulskoj ulici kako bi propustio ježa da pređe sa jedne na drugu stranu ulice.
Zaustavio saobraćaj da jež pređe ulicu (Foto: Kristina Klarić/GradPula.com) -
Zaustavio saobraćaj da jež pređe ulicu (Foto: Kristina Klarić/GradPula.com)

Mladi pulski policajac prolazio je službenim vozilom naseljem Vidikovac i primjetio ježa koji pokušava da pređe preko ulice.
 
„Zaustavio sam se i pokušao pomoći kako sam najbolje znao. Zaustavio sam promet iz jednog i drugog smjera. U tih nekoliko minuta, dok je jež prleazio ulicu, sakupio se priličan broj vozila, ali niko nije negodovao. Čak su otvarali prozore i pohvalili me za postupak“, prisjeća se Tomislav.
 
Iako je prvo pokušao da usmjeri ježa na suprotnu stranu, mala bodljikava životinja bila je baš tvrdoglava i htjela preko ulice.
 
„Nisam imao izbora nego da pokušam sve što sam mogao da jež bezbijedno stigne u šumu sa druge strane. Morao sam da zaustavim saobraćaj“, kaže Tomislav.
 
Za cijeli slučaj se ne bi ni saznalo da ga jedna osoba nije fotografisala i psotavila na društvene mreže. Od tada je Tomislavov postupak prikupio hiljade „sviđanja“, a priča je podijeljena više od 14.000 puta.
 
Inače, ovo nije prvi slučaj da mladi saobraćajac pomaže životinjama u saobraćaju.
 
„Јednom sam na Velom vrhu u Puli zaustavio saobraćaj da pas sigurno pređe preko ulice, jer su automobili jurili a on se bojao. I tada sam isto reagovao i pas je prešao na drugu stranu“, kaže Tomislav.