latinica  ћирилица
16/09/2015 |  14:10 | Autor: SRNA

Srebrenica: Donirano vozilo za prevoz na dijalizu

Kombi vozilo za čiju nabavku je sredstva obezbijedio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predato je danas u vlasništvo Domu zdravlja Srebrenica koji će ga koristiti za prevoz pacijenata na hemodijalizu
Srebrenica - Donacija Domu zdravlja - Foto: SRNA
Srebrenica - Donacija Domu zdravljaFoto: SRNA

Šef Kabineta načelnika srebreničke opštine Nermin Alivuković predao je ključeve i dokumentaciju vozila direktoru srebreničkog Doma zdravlja Nenadu Miloševiću.

Alivuković je zahvalio predsjedniku Dodiku i Vladi Republike Srpske na ovoj vrijednoj pomoći i rekao da su pacijenti koji se iz srebreničke opštine prevoze na hemodijalizu u Zvornik konačno dobili novo, savremeno vozilo koje će im olakšati putovanje i liječenje, jer su do sada prevoženi neadekvatnim vozilom, što je negativno uticalo na njihovo zdravstveno stanje.

On je podsjetio da je predsjednik Srpske prilikom posjete Srebrenici u aprilu obećao da će biti obvezbijeđena sredstva za nabavku vozila za prevoz ovih pacijenata i da je i to, kao i ostala obećanja tada data, u potpunosti ispunio.

- Kratko poslije te posjete, Vlada je doznačila sredstva i nakon provedene zakonske procedure, Opština je nabavila novo kombi vozilo "opel vivaro" sa osam plus jednim sjedištem koje je plaćeno 39.500 KM. Danas smo ga predali Domu zdravlja u čije vlasništvo prelazi i koristiće se za potrebe pacijenata na hemodijalizi - rekao je Alivuković.

Milošević je rekao da je ovo dobra vijest za pacijente koji se prevoze na hemodijalizu i za zaposlene u Domu zdravlja jer se poboljšavaju uslovi i olakšava pružanje zadravstvene zaštite ovim pacijentima.

On je zahvalio predsjedniku Dodiku, ali i rukovodstvu srebreničke opštine koje je ukazalo na ovu potrebu i tražilo način da se nabavi adekvatno vozilo za prevoz pacijenata.

Milošević je istakao da je riječ o vrijednoj donaciji koja je veoma važna za pacijente, ali i unapređenje organizacije rada, te smanjenje troškova Doma zdravlja.

Sedam bubrežnih bolesnika iz srebreničke opštine tri puta sedmično odlazi u Zvornik na hedmodijalizu.