latinica  ћирилица
18/09/2015 |  13:12 | Autor: Nezavisne

Stotine hiljada riba bježe iz mora i iskaču na kopno (VIDEO)

Do sada neviđen prizor. Stotine hiljada riba oviih dana na indijskoj obali besomoćno i u panici stremi kao obali i iskače iz vode na suvo.

Ista pojava se događa i u Šri Lanki, takođe duž cijele obale. Јoš niko nije ponudio razumno i naučno objašnjenje, ali neki stručnjaci upozoravaju da ova pojava ukazuje da ribe predosjete nadolazak prirodne katastrofe u vidu razornog zemljotresa i cunamija.

Oblast u kojoj se ovo dešava je već bila na udaru razornog cunamija 2004. godine, međutim, s obzirom na to da tada nije zabilježeno ništa slično pojavi koja se sada dešava, očekuje se da bi se mogao desiti daleko razorniji zemljotres i cunami koji bi bio daleko veća katastrofa nego posljednji iz 2004, prenosi Nacionalna geografija.

Morske životinje, kao i kopnene, imaju čulo predosjećanja prirodnih pojava.

Takođe, nema nikakvih meteoroloških podataka o višoj temperaturi ili bilo kakvoj promjeni kvaliteta vode, niti se negdje u blizini desilo hemijsko trovanje, pa se to ne može uzeti kao mogući uzrok. Pitanje je da li se ikad desilo da ribe iz prirodnog staništa bježe na suvo.